Zin in leren

Heb je het gevoel dat je kind heel wat meer kan dan hij of zij laat zien?

 

 

 


Trajecten

Individuele begeleiding

 

In dit traject gaan we samen met het kind op zoek naar zijn belemmeringen. We zoeken uit:

  • hoe het kind het best leert (leerstrategieën)
  • of faalangst een rol speelt en pakken dit therapeutisch aan (GGG)
  • hoe zijn of haar motivatie voor school is en bekijken samen of het traject op school past bij zijn of haar behoeften (is het te makkelijk en dus saai ? wordt differentiatie wel aangeboden maar durft je kind dit nog niet aan (zie mindset))?
  • hoe de executieve functies (plannen, organiseren, timemanagement...) een eventueel belemmerende factor spelen bij het leren (en zoeken concrete stappen om die in te oefenen)
  • of concentratie een rol speelt (en zoeken wat helpend zou kunnen zijn)

Dit traject is niet het traditionele "leren leren" pakket. Dit traject is wel de zoektocht van een kind naar wat de belemmeringen zijn voor hem of haar en wat daarbij helpend is.

 

De training werkt op een oplossingsgerichte manier: door veel vragen te stellen komt het kind tot inzichten en stelt het zelf stappen tot verbetering.

Groepstraject

 

Ging het leren in de lagere school altijd vanzelf, maar loopt het studeren nu moeilijk? Dan is dit traject iets voor jou!

 

Samen met een groepje gelijkgestemden gaan we op zoek naar je eigen manier van denken en werken. Je krijgt inzicht in je eigen leerproces en ontdekt wat je talenten en valkuilen zijn. We bekijken samen enkele effectieve leerstrategieën en passen dat toe op jouw leerstof zodat je kan ontdekken wat werkt voor jou.

Zo kan ook je motivatie om te leren toenemen.

 

Het traject bestaat uit 4 sessies waarin wordt ingegaan op de werking van het brein, de leerkuil, mindset, motivatie en verschillende effectieve leerstrategieën.


Praktisch

Elk traject start met een intakegesprek waarbij we de ouders uitnodigen om hun verhaal te vertellen. Daarbij luisteren we naar hoe de ontwikkeling tot nu toe gelopen is en waar het moeizaam beginnen lopen is. We luisteren naar jullie behoeftes, hoe de situatie thuis is en op school, hoe je kind zich voelt,...
Als een zin in leren traject opgestart wordt, combineren we dat graag met oudercoaching zodat we groei kunnen nastreven bij het kind én thuis. 
Als het juiste traject op school (nog) niet uitgestippeld werd, stellen we voor om samen een schoolgesprek te plannen waarbij we horen wat goed lukt op school en wat niet, welk traject bepaald werd en geven we advies om het traject te verfijnen en doen we suggesties naar verdere opvolging zodat we samen een team vormen ter ondersteuning van je kind, zodat het welzijn en het zelfvertrouwen van je kind kan groeien.