Succesvol studeren


Zit je in het middelbaar of doe je hogere studies (hogeschool of universiteit) en lukt het leren je niet?

 

“Slim” zijn, of cognitief getalenteerd zijn, betekent misschien wel dat je anders denkt dan de gemiddelde leerling, of sneller denkt en sneller verbanden legt, misschien wel veel weet en veel onthoudt maar betekent niet dat je daarom zomaar goede toetsen en examens kan afleggen.

 

 

Leren is zoveel meer…leren vraagt een inspanning en kost tijd, ook als je een knap stel hersenen hebt. Het is een proces van vallen, uitproberen en weer opstaan. Leren is een vaardigheid die moet ontwikkeld worden, net zoals je hebt leren fietsen of zwemmen. Het is écht wel de moeite om dit onder de knie te krijgen, want hoe beter je het kan, hoe leuker leren wordt.

 

Individueel traject

 

In dit traject zoeken we uit wat je belemmeringen zijn en hoe je die kan omvormen tot succesvol leren.

  • Je krijgt inzicht in je leerproces: je talenten én je valkuilen.
  • Je krijgt inzicht in je executieve functies (plannen, organiseren, timemanagement, concentratie): waar ben ik goed in, waar moet ik nog in groeien?
  • Je krijgt inzicht in leerstrategieën die effectief zijn.
  • We oefenen rond mindset (de manier waarop je over je leren denkt).
  • We bekijken je faalangst en leren hoe je daarmee kan omgaan.
  • We zoeken uit hoe je je motivatie (voor school, voor bepaalde vakken) kan verhogen.

Dit traject is niet het traditionele "leren leren" pakket. Dit traject is wel de zoektocht van jou naar welke belemmeringen jou parten spelen bij het leren en hoe je die kan omdraaien. We zoeken samen uit wat werkt voor jou en stimuleren je om stappen te zetten zodat je zelfvertrouwen groeit, je voldoening stijgt, je stress daalt en je kan genieten van leren!

 

 


 

Elk traject start met een intakegesprek waarbij we jou en je ouders (afhankelijk van jou en van je leeftijd) uitnodigen om je verhaal te vertellen. Daarbij luisteren we naar hoe je ontwikkeling tot nu toe gelopen is en waar het moeizaam beginnen lopen is. We luisteren naar jullie behoeftes, hoe de situatie thuis is en op school, hoe je je voelt,...
Als een 'succesvol leren' traject opgestart wordt, combineren we dat graag met oudercoaching (afhankelijk van jou en je leeftijd) zodat we groei kunnen nastreven bij jou en je thuisomgeving.
Als het juiste traject op school (nog) niet uitgestippeld werd, stellen we (soms) voor om samen een schoolgesprek te plannen waarbij we horen wat goed lukt op school en wat niet, welk traject bepaald werd. We geven advies om het traject te verfijnen en doen suggesties naar verdere opvolging toe, zodat we samen een team vormen ter ondersteuning van jou.


Groepstrajecten

 

Ging het leren in de lagere school altijd vanzelf, maar loopt het studeren nu moeilijk? Dan is dit traject iets voor jou!

 

Samen met een groepje gelijkgestemden gaan we op zoek naar je eigen manier van denken en werken. Je krijgt inzicht in je eigen leerproces en ontdekt wat je talenten en valkuilen zijn. We bekijken samen enkele effectieve leerstrategieën en passen dat toe op jouw leerstof zodat je kan ontdekken wat werkt voor jou.

Zo kan ook je motivatie om te leren toenemen.

Het traject bestaat uit 4 sessies waarin wordt ingegaan op de werking van het brein, de leerkuil, mindset, motivatie en verschillende effectieve leerstrategieën.


woensdagnamiddag:

10 jan - 17 jan - 24 jan - 31 jan 2024

 

zaterdagvoormiddag:

27 april - 4 mei - 18 mei - 25 mei 2024

 

prijs: 295€

Deze prijs omvat de 4 sessies van 2,5u en een online feedbackgesprek van een half uur met de ouders na de sessies.

(Sessies worden niet terugbetaald bij afwezigheid na de start van het groepstraject).

 

Inschrijven: stuur een mailtje naar sophie@talentenroos.be

Meer info? stuur een mailtje of bel naar

Sophie: 0495/22.94.60

Liselot: 0486/20.16.62